Home   |  Wie zijn we en wat doen we   |  Boeken   |  Het tijdschrift 40-45 Toen & Nu   |  Contact
    Boeken

English


  
Print  
The Best of After the Battle Then and Now
Bijna een halve eeuw lang bezocht het team van After the Battle slagvelden over de hele wereld. Daar werden de ‘toen en nu’ vergelijkingsfoto’s gemaakt van de vele honderden veldslagen en gevechten, variërend van individuele daden tot de grootste operaties. De meeste locaties zijn in de loop der tijd veranderd en daarom zijn er nu nieuwe kleurenfoto’s gemaakt, die de oude zwart-witfoto’s vervangen. Voor dit laatste boek van After the Battle hebben we de beste stukken van afgelopen 50 jaar geselecteerd en die geïllustreerd met nieuwe, actuele kleurenfoto’s (Gebonden, 264 pagina’s, ruim 750 zwartwit- en kleurenfoto’s).
Prijs NL 54,- | BE 61,- | Bestelcode AB54
 
German Coastal Radar Stations – Then and Now
Na de bezetting van het Europese vasteland richtte Nazi Duitsland een keten van meer dan 60 radarstations langs de Franse en Belgische kust op, om zo vroeg mogelijk voor een Geallieerde aanval gewaarschuwd te worden. De radarapparaten, voornamelijk van het type Freya, Würzburg en Würzburg Riese, wekten grote interesse bij de Britten op, die bij de (uitvoerig beschreven) commando-overval op Bruneval essentiële onderdelen buit wisten te maken. De Geallieerden wisten uiteindelijk veel informatie over het radarsysteem te verzamelen en in de dagen voor D-Day werd een groot deel van de radarstations door Amerikaanse en Britse bommenwerpers en jagers aangevallen. In dit boek komt de geschiedenis van de radarstations aan bod, worden de Geallieerde tegenmaatregelen beschreven en wordt een compleet overzicht geboden van alle voormalige installaties met vergelijkingsfoto’s van de huidige toestand (Gebonden, 192 pagina’s, ruim 500 kleuren- en zwartwitillustraties).
Prijs NL 46,- | BE 54,- | Bestelcode AB53
 
Seelöwe - The road to Germany’s planned invasion of Britain - Then and Now
In juli 1940, nadat Hitler in zes weken West-Europa had bezet, werd Groot-Brittannië geconfronteerd met de reële dreiging van een Duitse invasie. De Kriegsmarine was al sinds de herfst van 1939 bezig met de plannen voor zo’n operatie, die in 1940 de codenaam ‘Seelöwe’ kreeg en vanuit Nederlandse, Belgische en Franse havens moest worden ingezet. De planning leidde tot langdurige onenigheid tussen de Duitse krijgsmachtonderdelen, maar de operatie moest tenslotte worden afgeblazen omdat de Luftwaffe er niet in slaagde het luchtruim boven Groot-Brittannië te beheersen. Deze uitgave beschrijft en toont alle aspecten van ‘Seelöwe’, vanaf het allereerste begin tot oktober 1940, toen het plan (definitief) in de ijskast werd gezet. (Gebonden, 176 pagina’s, ruim 500 kleuren- en zwartwitillustraties).
Prijs NL 45,- | BE 53,- | Bestelcode AB52
 
The V-Weapons Then and Now
Op 13 juni 1944 werd Groot-Brittannië verrast door de inslag en explosie van het eerste Duitse ‘Vergeltungswaffe’, de V-1, waarvan er in totaal zo’n 8500 zouden worden afgevuurd. De V-1 was een door een straalmotor aangedreven vliegende bom, die door middel van perslucht van een lanceerinstallatie de lucht in werd geschoten. Nog geen drie maanden later, op 8 september, volgde de eerste aanval met een vergelijkbaar, maar veel gevaarlijker wapen, de V-2. Dit was een ballistische raket die zich veel sneller voortbewoog dan de V-1 en daarom niet te onderscheppen was en bovendien werd afgevuurd van een mobiele lanceerinrichting die gemakkelijk verborgen kon worden. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de V-wapens, de theorie en praktijk van de tegenmaatregelen, de aanvallen op de lanceerinrichtingen (o.a. in Den Haag) en geeft een overzicht van alle Britse locaties waar een V-1 of V-2 insloeg. (Gebonden, 288 pagina’s, ruim 750 zwart-wit en kleurenillustraties).
Prijs NL 52,- | BE 59,- | Bestelcode AB51
 
The Home Front in Britain Then and Now
Dit boek van After the Battle is geheel gewijd aan het thuisfront in Groot-Britannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de val van Frankrijk in juni 1940 stond het land alleen tegenover het Derde Rijk en in de zomer en het najaar van dat jaar, toen een Duitse invasie dreigde, werden er uitgebreide voorbereidingen getroffen. In deze uitgave komen alle aspecten van het Home Front aan bod, waaronder de luchtbeschermingsmaatregelen, de Blitz, de mobilisatie van de bevolking (Home Guard, Women’s Land Army etc), de rantsoenering, de krijgsgevangenkampen en de komst van de Amerikanen vanaf januari 1942, tot en met de overwinningsparade. Deze uitgave bevat tevens een Roll of Honour van de burgerslachtoffers. (Gebonden, 200 pagina’s, ruim 600 zwart-wit en kleurenillustraties).
Prijs NL 38,- | BE 43,- | Bestelcode AB50
 
Operatie Torch – The invasion of North Africa Then and Now. J.P. Pallud
In november 1942 openden de Geallieerden een tweede front in Noord Afrika met amfibische landingen in Marokko en Algerije: operatie Torch. Vanwege de anti-Britse gevoelens in dit door Vichy Frankrijk geregeerde gebied – een gevolg van de aanval van de Royal Navy op de Franse vloot in Kébir in juli 1940 – was het voornamelijk een Amerikaanse operatie, onder leiding van General Eisenhower. Hoewel men nauwelijks ervaring had met amfibische operaties en de voorbereidingstijd erg kort was, verliepen de landingen succesvol. De Duitsers reageerden echter snel, en er ontstond een lange en zware strijd in het gebied, waar Amerikaanse troepen voor de eerste keer in de Tweede Wereldoorlog tegen het Duitse leger vochten. Jean Paul Pallud geeft een gedetailleerde en levendige beschrijving van de landingen en de daaropvolgende campagne, rijk geïllustreerd met een groot aantal Toen en Nu foto’s. (312 pagina’s, ruim 1000 zwart-wit en kleurenillustraties).
Prijs NL 56,- | BE 63,- | Bestelcode AB49
 
Wreck Recovery in Britain Then and Now. P.J. Moran
In deze uitgave van After the Battle geeft Peter Moran een gedetailleerde beschrijving van de berging van vliegtuigwrakken in Groot Britannië. Na een terugblik op de Eerste Wereldoorlog, met de wrakken van Duitse Zeppelins en Gotha bommenwerpers, en het Interbellum, volgt een gedetailleerd verslag over de praktijk tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Merkwaardig genoeg besteedde de Missing Research and Inquiring Unit aanvankelijk veel tijd om vermiste toestellen en mannen op het Europese vasteland op te sporen, maar werd voor de berging van vliegtuigwrakken in Groot Britannië maar weinig moeite gedaan. Dit was vooral een bezigheid van particuliere groepen en individuen en pas vanaf eind jaren 1980 begon de overheid regels op te stellen. Moran geeft een compleet overzicht van de crashsites, de bergingswerkzaamheden en de resultaten van de opgravingen. (232 pagina’s, gebonden, met stofomslag, ruim 600 kleuren- en zwart-witfoto’s).
Prijs NL 44,- | BE 53,- | Bestelcode AB48
 
The Axis Occupation of Europe Then and Now. W. Ramsey
Dit boek van After the Battle is gewijd aan de bezettingspolitiek van Duitsland en zijn bondgenoten, die naar schatting 20 tot 25 miljoen burgers het leven kostte, bovenop de tenminste 16 miljoen gesneuvelde militairen. In ruim dertig hoofdstukken wordt de – per land zeer verschillende – handelwijze van de bezetters beschreven, en afzonderlijk aandacht besteed aan hun zwaarste misdaden, waaronder die in Lidice, Putten, Bande, Oradour sur Glane en Ardentine. 368 pagina’s, gebonden, met stofomslag (ruim 1000 kleuren- en zwart-witfoto’s).
Prijs NL 55,- | BE 62,- | Bestelcode AB47
 
Invasion Airfields Then and Now. W. Ramsey
Deze uitgave van After the Battle is gewijd aan de vliegvelden die in de eerste drie maanden na D-Day door de Geallieerden in Frankrijk in gebruik werden genomen. Voorafgaand aan de invasie hadden de planners vastgesteld hoeveel vliegvelden er nodig zouden zijn en aan de hand van kaarten en luchtfoto’s de toekomstige locaties geselecteerd, zodat onmiddellijk met de aanleg begonnen kon worden nadat het betreffende gebied was veroverd. Dit boek vertelt het verhaal van alle 74 vliegvelden die in deze periode werden aangelegd en door welke eenheden ze werden gebruikt, uiteraard aan de hand van vele ‘toen en nu’ foto’s (224 pagina’s, ruim 650 zwartwit- en kleurenfoto’s).
Prijs NL 46,- | BE 53,- | Bestelcode AB46
 
Aerodromes of Fighter Command Then and Now. R. J. Brooks
Het RAF Fighter Command werd in juli 1936 opgericht voor de verdediging van het Engelse luchtruim. De vliegvelden van Fighter Command dien in dit boek worden beschreven, kwamen onder controle van verschillende eenheden: Group No.9 in het westen, Group No.10 in het zuidwesten, Group No.11 in het zuidoosten, Group No.12 in het oosten en Groups No.13 en 14 in het noorden. In deze uitgave worden de ruim 90 vliegvelden beschreven en afgebeeld die tijdens de oorlog door de jagers van de RAF werden gebruikt. (360 pagina’s, ruim 800 zwartwit- en kleurenfoto’s)
Prijs NL 66,- | BE 73,- | Bestelcode AB43
 
Stations of Coastal Command Then and Now. D. Smith
Deze uitgave, geschreven door de bekende luchtvaartauteur David Smith, vertelt het verhaal van de tak van de Engelse luchtmacht die voornamelijk tot taak had om Geallieerde scheepvaart tegen de Duitse U-Boten te beschermen. Coastal Command, opgericht in 1936, is minder bekend dan Fighter Command en Bomber Command, maar werd in de loop van zijn bestaan steeds belangrijker voor de Geallieerde oorlogvoering. Coastal Command beschikte uiteindelijk over 53 bases, van Schotland en Noord Ierland tot IJsland, en van zuid Engeland en Gibraltar tot de Azoren. Vanaf eind 1942, begin 1943 uitgerust met de modernste toestellen en technieken (waaronder B-24 Liberators met Mk III ASV radarsystemen), speelde Coastal Command een hoofdrol bij de slag om de Atlantische Oceaan en bracht in totaal ruim 200 U-Boten en meer dan 360 Duitse vrachtschepen tot zinken. (280 pagina’s, ruim 700 zwart-wit en kleurenillustraties)
Prijs NL 50,- | BE 57,- | Bestelcode AB44
 
The Nazi Death Camps (uitverkocht)
In de 12 jaar dat de Nazi’s in Duitsland aan de macht waren – van januari 1933 tot mei 1945 – werden er meer dan 15.000 concentratie- en werkkampen opgericht in het Duitse rijk en de bezette gebieden, om iedereen op te sluiten die als vijand van de staat werd beschouwd. Het eerste kamp werd opgericht door Heinrich Himmler in Dachau, een naam die synoniem werd met dood en verderf. Daarna werden er snel naar elkaar kampen geopend in Sachsenhausen, Buchenwald, Flossenbürg, Mauthausen, Ravensbrück, Neuengamme, Gross-Rosen en, later in de oorlog, Belsen, maar het waren de vernietigingskampen, verborgen in oost Polen, die de wereld schokten toen hun bestaan in 1945 werd onthuld. Speciaal ontworpen en gebouwd om mensen te doden om de ‘eindoplossing’ van de Nazi’s ten uitvoer te brengen, zullen de namen van Auschwitz, Belzec, Chelmno, Majdanek, Sobibor en Treblinka voor eeuwig verbonden blijven met moord op industriële schaal. Deze en vele andere concentratiekampen in België, Tsjechoslowakije, Estland, Frankrijk, Nederland, Italië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Polen en zelfs het Verenigd Koninkrijk worden in dit boek beschreven en afgebeeld. (448 pagina’s, ruim 1000 zwart-wit en kleurenillustraties )
Prijs NL 69,- | BE 76,- | Bestelcode AB45
 
The Defeat of Germany Then and Now. W. G. Ramsey
Dit gloednieuwe boek (maart 2015) beschrijft de Geallieerde campagne vanaf D-Day via de opmars door Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg en Duitsland tot en met de Duitse capitulatie aan de hand van de circa 400 officiële communiqués van de Supreme Commander Allied Expeditionary Forces (SHAEF) en ruim 1500 foto’s van oorlogsfotografen en vergelijkingsfoto’s van de huidige situatie. Op deze wijze wordt de strijd van de Westelijke Geallieerden voor de bevrijding van Europa van maand to maand gevolgd en in beeld gebracht, vanaf juni 1944 tot mei 1945 (544 pagina’s, ruim 1500 zwart-wit en kleurenfoto’s)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB42
 
The Great War from the Air Then and Now. G. Ramsey
Het Westelijk Front vanuit de lucht gezien, toen en nu. In deze uitgave zijn een groot aantal originele luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog verzameld, die naast moderne luchtfoto’s zijn geplaatst. De combinaties tonen het exacte verloop van de stellingen en het krijgsterrein, en de sporen die daar tegenwoordig nog zichtbaar van zijn. Afgebeeld zijn onder meer Beaumont-Hamel, Kemmel, Bapaume, Verdun, Vimy Ridge, Armentières, Fromelles, Thiepval, Houthulst, Gheluvelt, Spanbroekmolen en nog enige tientallen andere plaatsen.
(128 pagina’s, ruim 200 zwartwit en kleurenfoto’s).
Prijs NL 28,- | BE 33,- | Bestelcode AB41
 
The Desert War Then and Now (uitverkocht)
Na Mussolini's oorlogsverklaring in 1940 stonden alleen Italië en de in het Midden Oosten gestationeerde Engelse troepen tegenover elkaar, maar toen de gewapende confrontatie in de westelijke woestijn van Noord Afrika escaleerde, raakten er steeds meer landen bij betrokken: Duitsland, Australië, India, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland, Frankrijk en tenslotte Amerika. Jean Paul Pallud beschrijft het zeer wisselende verloop van de strijd in dit oorlogstheater, waarin Rommel en Montgomery een hoofdrol zouden spelen, van het begin tot het eind. Hoewel de campagne van 1940 tot 1943 grotendeels door pantservoertuigen zou worden gedomineerd, verloren de Geallieerden meer dan 250.000 man aan doden, gewonden, vermisten en gevangenen en de As-mogendheden 620.000 man. Een indrukwekkend nieuw boek in de After the Battle traditie (592 pagina's, ruim 2.000 zwartwit en kleurenillustraties).
Prijs NL 65,- | BE 72,- | Bestelcode AB40
 
Scenes of Murder Then and Now. Winston Ramsey.
Zojuist verscheen van After the Battle een gloednieuw boek, getiteld Scenes of Murder. Het is geheel volgens de vertrouwde Toen & Nu formule samengesteld, met de kenmerkende vergelijkingsfoto's, maar behandelt geen militair onderwerp. Scenes of Murder doet verslag van 150 jaar moordzaken in Engeland aan de hand van originele foto's, politie-verslagen en andere oorspronkelijke documenten en toont hoe de locaties er tegenwoordig uitzien. Vele bekende en minder bekende zaken passeren de revue, waaronder uiteraard die van Jack the Ripper (368 pagina's, ruim 1000 illustraties).
Prijs NL 67,- | BE 73,- | Bestelcode AB39
 
The Battles for Monte Cassino T&N (uitverkocht)
De gevechten om Monte Cassino, een strategische positie in Italië op de weg naar Rome, speelden zich af van januari tot mei 1944 en golfden lange tijd heen en weer, maar in de loop van de strijd moesten de 100.000 man van het Duitse XIV. Panzerkorps geleidelijk het onderspit delven tegen de veel grotere Geallieerde legermacht, samengesteld uit Amerikaanse, Canadese, Engelse, Franse, Indiase, Nieuw-Zeelandse en Poolse eenheden. In deze gloednieuwe uitgave komen alle aspecten van de vier slagen om Cassino uitvoerig aan bod. Verder bevat het boek, samengesteld door Jeff Plowman en Perry Rowe, natuurlijk honderden originele afbeeldingen en vergelijkingsfoto's: de laatsten voor het grootse deel in kleur. Ruim 400 pagina's met meer dan 1000 foto's in zwart-wit en kleur.
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB36
 
Battle of the Bulge Then and Now. J.P. Pallud
Negen dagen voor Kerstmis 1944 speelde Hitler zijn laatste troefkaart uit, waarop hij alles had gezet: het Ardennen offensief. Op de bekende wijze van ‘Toen en Nu’ wordt de slag om de Ardennen belicht aan de hand van honderden originele foto´s, geplaatst naast foto´s van de situatie een halve eeuw later. (544 pagina´s, 1260 illustraties)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB01
 
Panzers in Normandy Then and Now. E. Lefèvre.
Gepubliceerd ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de campagne in Normandië, belicht dit boek de Duitse pantserregimenten die daar in 1944 waren gelegerd. Alle zeventien eenheden worden afzonderlijk belicht, terwijl contemporaine foto´s worden afgewisseld met foto´s van het Franse landschap nu. (212 pagina´s, 373 illustraties)
Prijs NL 42,- | BE 49,- | Bestelcode AB02
 
The Western Front Then and Now. J. Giles
Dit boek is de aanvulling op Flanders Then and Now en The Somme Then and Now. In dit boek worden alle overige Britse strijdperken aan het Westelijk Front tussen 1914 en 1918 behandeld, van de British Expeditionary Force tot de hernieuwde intrede van de Engelsen in Mons in 1918. (272 pagina´s, 511 illustraties)
Prijs NL 39,- | BE 45,- | Bestelcode AB03
 
D-Day Then and Now. W.G. Ramsey, ed.
In twee delen vertellen deze boeken het verhaal van een van de broemdste dagen uit de wereldgeschiedenis: D-Day, oftewel 6 juni 1944. Alle facetten van de eerste dag van de geallieerde invasie worden behandeld, inclusief de vijftigjarige herdenking. De twee delen in slipcase beslaan samen maar liefst 736 pagina´s. (736 pagina´s, ruim 1800 illustraties)
Prijs NL 112,- | BE 119,- | Bestelcode AB04
 
Blitzkrieg in the West Then and Now. J.P. Pallud.
Een gedetailleerd verslag van de 45 dagen tussen 10 mei en 24 juni 1940, toen de Lage Landen en Frankrijk door de Duitsers onder de voet werden gelopen. Op de bekende wijze van ‘Then en Now’ (in een vergelijking van contemporaine en recente foto´s) wordt de Blitzkrieg gedetailleerd beschreven. (640 pagina´s, 1880 foto´s)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB05
 
The Battle of Britain Then and Now. W.G. Ramsey, ed.
De beroemdste luchtslag aller tijden is zonder twijfel de Battle of Britain. Tijdens die beslissende luchtslag slaagde de Luftwaffe er niet in het overwicht boven het Engelse luchtruim te veroveren, waarna de plannen voor een invasie van het Verenigd Koninkrijk werden afgeblazen. In dit monumentale werk wordt de Battle of Britain gedetailleerd beschreven, zowel van de Engelse of de Duitse zijde, met aandacht voor de piloten, vliegtuigen en vliegvelden. (848 pagina´s, 1700 illustraties)
Prijs NL 92,- | BE 99,- | Bestelcode AB06
 
Berlin Then and Now. T. Le Tissier.
In deze bijzondere uitgave wordt de geschiedenis van Berlijn gevolgd, vanaf de woelige jaren van de Weimar republiek, via het Derde Rijk tot aan de val van de muur. Dit alles gebeurt op de bekende ‘Then and Now’ manier, door het naast elkaar publiceren van contemporaine foto´s en foto´s die op dezelfde manier en dezelfde plaats in de moderne tijd zijn gemaakt. (472 pagina´s, ruim 1700 illustraties)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB07
 
Before Endeavours Fade. R.E.B. Coombs.
Dit boek beschrijft en illustreert meer dan twintig verschillende routes over de slagvelden van België en Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Van de Belgische kust bij Nieuwpoort, over de velden van Vlaanderen, langs de Somme en Argonne worden alle beroemde plaatsen bezocht: Ieperen, Arras, Cambrai, Amiens, St. Quentin, Mons, Reims en uiteraard Verdun. (176 pagina´s, 666 foto´s)
Prijs NL 39,- | BE 45,- | Bestelcode AB10
 
The Somme Then and Now. J. Giles.
In deze herziene editie, gepubliceerd bij de zeventigste verjaardag van de Slag aan de Somme, wordt dit strijdtoneel gedetailleerd beschreven en afgebeeld, als eerbetoon aan al die infanteristen die de lange weg van Amiens naar de loopgraven aflegden, en waarvan een groot deel nooit meer terugkwam. (154 pagina´s, 300 illustraties)
Prijs NL 35,- | BE 41,- | Bestelcode AB11
 
Flanders Then and Now. J. Giles
Deze derde, geheel herziene editie beschrijft het strijdtoneel rond Ieperen en Passchendaele. Dat gebeurt aan de hand van ooggetuigenverslagen, contemporaine foto´s en foto´s van het Vlaamse land zoals het er tegenwoordig uitziet. (208 pagina´s, 336 illustraties)
Prijs NL 35,- | BE 41,- | Bestelcode AB12
 
UK Airfields of the Eight Then and Now. R.A. Freeman.
Een unieke, nostalgische blik op de vliegvelden die door het USAAF Achtste in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. De meeste van deze velden ontstonden tijdens de oorlog, en werden kort erna verlaten. Sommige zijn nagenoeg volledig intact gebleven. (240 pagina´s, 400 foto´s, 70 kaarten)
Prijs NL 42,- | BE 49,- | Bestelcode AB14
 
UK Airfields of the Ninth Then and Now. R.A. Freeman.
Het Negende had als belangrijkste doel de ondersteuning van de grondtroepen tijdens de invasie van Normandië en opereerde vanaf meer dan zestig vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk. Al deze velden worden beschreven en afgebeeld, zowel vanaf de grond als uit de lucht. (256 pagina´s, 510 illustraties)
Prijs NL 39,- | BE 45,- | Bestelcode AB15
 
War in the Channel Islands Then and Now
Het enige Britse grondgebied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitse handen viel, waren de Kanaaleilanden Aldenay, Guernsey, Jersey en Sark. Elk van deze werd buitenproportioneel gefortificeerd. Dit boek beschrijft de gebeurtenissen en geeft tevens een overzicht van alle oorlogsmusea en herdenkingsplaatsen. (256 pagina´s, 650 illustraties)
Prijs NL 42,- | BE 49,- | Bestelcode AB17
 
The Blitz Then and Now Vol 1. W.G. Ramsey, ed.
In dit eerste deel van deze monumentale serie wordt de periode behandeld van 3 september 1939 tot 6 september 1940. Deze wordt van dag tot dag gevolgd, aan de hand van de dagboeken van het Ministry of Home Security. Elke Duitse crash op Britse bodem wordt beschreven, terwijl de dagelijkse gebeurtenissen worden afgewisseld door verhalen van ooggetuigen en historici. (336 pagina´s, 856 illustraties)
Prijs NL 45,- | BE 51,- | Bestelcode AB18
 
The Blitz Then and Now Vol 2. W.G. Ramsey, ed.
In dit tweede deel worden de nachtelijke operaties van de Luftwaffe boven Engeland beschreven tussen september 1940 en mei 1941, een periode waarin 40.000 mensen hun leven verloren. Ooggetuigenverslagen en artikelen van historici worden afgewisseld met gedetailleerde beschrijvingen van elke Duitse crash. (656 pagina´s, ruim 1500 illustraties)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB19
 
The Blitz Then and Now Vol 3. W.G. Ramsey, ed.
De periode tussen mei 1941 en mei 1945 begon rustig voor Groot-Britannië, maar naarmate de RAF aanvallen op Duitsland heviger werden, steeg ook de activiteit van de Luftwaffe. Uiteindelijk werden de modernste wapens ingezet, zoals de V1 en V2. Deze periode wordt gedetailleerd beschreven en rijk geïllustreerd. (592 pagina´s, 1452 illustraties)
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB20
 
The London Blitz – A Fireman’s tale. C. Demarne.
Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was de auteur al veertien jaar brandweerman in East End. Tijdens de Blitz speelde hij als ervaren kracht een belangrijke rol bij het voorbereiden van de Auxiliary Fire Service en het opleiden van de leden. (156 pagina´s, 144 foto´s)
Prijs NL 24,- | BE 29,- | Bestelcode AB22
 
Glenn Miller in Britain Then and Now. C. Way.
In juni 1944 kwam het beroemde Glen Miller orkest aan in het Verenigd Koninkrijk. Zes maanden later verdween Glen Miller spoorloos tijdens een vlucht naar Frankrijk. Dit boek beschrijft gedetailleerd elk optreden dat de musici in die zes maanden gaven. Daarbij wordt tevens ingegaan op alle speculaties rondom het verdwijnen van Miller. (160 pagina´s, ruim 400 foto´s)
Prijs NL 32,- | BE 38,- | Bestelcode AB24
 
Villers-Bocage Through the lens. D. Taylor.
Villers-Bocage is de plaats waar de reputatie van Duitslands beroemdste tankcommandant, Michael Wittmann, definitief werd gevestigd. In dit boek wordt de slag geanalyseerd aan de hand van origineel Duits beeldmateriaal en de getuigenissen van Wittmann zelf. (88 pagina´s, 150 illustraties)
Prijs NL 29,- | BE 34,- | Bestelcode AB25
 
Dieppe through the lens. H.G. Henry en J.P. Pallud
Het 14de Canadian Army Tank Regiment was een van Canada´s eerste pantsereenheden. De gebeurtenissen met elk van de tanks van het regiment die landden bij Dieppe wordt in detail beschreven. Daarnaast is er een groot aantal luchtfoto´s die de positie van elk voertuig exact weergeven. (64 pagina´s, 71 illustraties)
Prijs NL 20,- | BE 26,- | Bestelcode AB26
 
The Dams Raid through the lens. H. Euler.
Dit boek vertelt het verhaal van de aanval op de Möhne en Eder dammen in de Roer, gezien door Duitse ogen. Het resultaat was vernietigend: tientallen bruggen en honderden gebouwen werden vernield en bijna tweehonderd vierkante kilometer land stroomde onder water. Meer dan vierhonderd zeldzame foto´s, documenten en verslagen ooggetuigen vertellen het verhaal van deze spectaculaire aanval. (240 pagina´s, ruim 400 illustraties).
Prijs NL 48,- | BE 54,- | Bestelcode AB28
 
Gallipoli Then and Now. S. Newman.
Dit Turkse schiereiland was tot 1915 vrijwel volledig onbekend, maar kreeg tijdens de Eerste Wereldoorlog vitale strategische betekenis omdat het de zee-engte tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee controleerde. De strijd om Gallipoli kostte uiteindelijk meer dan 100.000 levens en wordt in dit boek op unieke wijze beschreven en geïllustreerd. (232 pagina´s, 450 illustraties)
Prijs NL 40,- | BE 46,- | Bestelcode AB29
 
Market Garden Then and Now. K. Margry, ed.
Deze twee-delige produktie beschrijft tot in detail de beroemde operatie Market Garden: het verhaal van de droppings van de Airborne divisies in Nederland, die uiteindelijk vastliep in de Slag om Arnhem. Meer dan twintig jaar onderzoek heeft geresulteerd in een unieke selectie foto´s en een grote hoeveelheid deskundige tekst. (2 delen in slipcase, 700 pagina´s, 2300 illustraties) Voor meer informatie zie ook www.afterthebattle.com
Prijs NL 111,- | BE 119,- | Bestelcode AB30
 
The Ploesti Raid Through the lens. R. Freeman.
Deze gecombineerde slagkracht van de Eight en Ninth Airforce voerde de eerste massale laagvliegende zware- bommenwerper-missie uit de geschiedenis. Doel was het vernietigen van de olieraffinaderijen van Ploesti. Van de 1753 man op deze missie kwamen er 516 niet terug.
Prijs NL 40,- | BE 46,- | Bestelcode AB31
 
The Third Reich
Het is nu zo´n zestig jaar geleden dat er een einde kwam aan Adolf Hitler en zijn rampzalige “Derde Rijk”. In dit boek volgt Tony Le Tissier (auteur van “Berlin Then & Now”) de opkomst van Hitler en zijn Nazi-Partij met al zijn afdelingen, met zijn daden en zijn doen, gedurende de twaalf jaren dat het “Derde Rijk” de macht uitoefende binnen de huidige grenzen van Duitsland en Oostenrijk. De huizen, of plaatsen, in al hun grootheidswaanzin; de Nazi- legenden over hun martelaren; de lokaties van de voormalige heilige plaatsen op de Obersalzberg, in Munchen, Neuremberg, Bayreuth en Berlijn, de scholen van de Hitler Jugend, de Partijbijeenkomsten, de vernietigings- en concentratiekampen en veel meer. Le Tissier volgt de voortgang van Hitler´s oorlog, vanaf de aanval op Polen op 1 september 1939 tot de val van Berlijn en de laatste arrestaties in Flensburg in mei 1945. Het laatste hoofdstuk gaat over de de-Nazificering van Duitsland. Het boek heeft de bekende “Toen & Nu” formule waarin met veel foto´s de vergelijking wordt gemaakt van de situatie van toen met de huidige. Het boek is geschreven in niet te moeilijk Engels, beslaat 480 pagina´s en bevat meer dan 1450 illustraties! De kenners van de andere boeken van After the Battle zullen deze nieuwe uitgave met veel nieuw materiaal zeker niet willen missen.
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB32
 
Rückmarsch! The German retreat from Normandy
Na de succesvolle invasie in Normandië in Juni 1944 probeerden Hitlers troepen twee maanden lang het bruggehoofd te isoleren. Toen echter ook de laatste poging om het initiatief te herwinnen mislukte - Operatie Lüttich, de tegenaanval van Mortain op 7 augustus - was dat een impliciete erkenning van de nederlaag van de Duitse legers in het Westen. Vanaf dat moment volgt Jean Paul Pallud het verhaal, in de voetstappen van de Duitsers die door Frankrijk terugtrekken. De daarop volgende dagen en weken waren een chaotische tijd voor de Duitse bevelhebbers, met staven en technische diensten her en der verspreid; bevelvoering en communicatie feitelijk niet bestaand; wegen verstopt en beschoten en orders voor het inrichten van nieuwe verdedigingslinies vrijwel meteen achterhaald door de stroom van gebeurtenissen, en dat alles binnen luttele dagen. Hoewel de Duitsers tijdens deze terugtocht bijna 300.000 man verloren - gedood, gewond, vermist of gevangen genomen - was van een geallieerde eindoverwinning nog geen sprake. Begin september hadden de Duitsers zich omgedraaid en stonden ze opnieuw stevig in positie, ditmaal langs de 650 kilometer tussen Zwitserland en de Noordzee. Hier is dat verhaal, verteld met behulp van honderden 'Toen en Nu' foto's van de auteur, en met enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Het boek is geschreven in niet te moeilijk Engels, beslaat 376 pagina's en bevat meer dan 1000 illustraties! De kenners van de boeken vanAfter the Battle zullen deze nieuwe uitgave met veel nieuw materiaal zeker niet willen missen.
Prijs NL 67,- | BE 73,- | Bestelcode AB33
 
The Battle of France Then and Now
Een gloednieuw boek van After the Battle, van dezelfde hoge kwaliteit als u van ATB gewend bent, maar met een enigszins misleidende titel. The Battle of France behandelt namelijk niet de slag om Frankrijk, maar beschrijft de luchtoorlog voorafgaand aan en tijdens de periode van de Duitse inval in Nederland, België en Frankrijk. Aan die luchtoorlog namen zes landen deel: Duitsland en Italië aan de ene kant, Engeland, Frankrijk, Nederland en België aan de andere zijde. De Luftwaffe had tijdens de Blitzkrieg een bijzonder belangrijke rol, maar betaalde daarvoor een hoge prijs: tussen 10 mei en 24 juni 1940 gingen 1800 Duitse toestellen verloren. In dit gloednieuwe boek wordt tot in detail beschreven hoe de luchtvloten van de deelnemende landen waren opgebouwd en wat er zich per dag afspeelde. De gebeurtenissen in Nederland, met de landing van de Duitse parachutisten en de strijd om Ypenburg, Ockenburg, Valkenburg, Den Haag en Rotterdam, komen uitgebreid en gedetailleerd aan bod. Niet onterecht, want op en boven Nederlands grondgebied verloor de Luftwaffe zo’n 450 toestellen: in vier dagen dus 25% van het totale verlies in zes weken! In dit unieke boek zijn voor het eerst alle gegevens van alle toestellen en alle bemanningsleden van alle zes deelnemende landen opgenomen, en kunt u van dag tot dag de gebeurtenissen in de luchtoorlog volgen. Maar liefst 592 pagina’s en uitvoerig geïllustreerd met meer dan 900 illustraties.
Prijs NL 70,- | BE 77,- | Bestelcode AB34
 
The Falklands War Then and Now
In 1982 gokte het militaire regime van Argentinië erop dat een invasie van de Falkland Eilanden een definitief einde zou maken aan jaren politiek touwtrekken met Engeland. Maar de realiteit bleek anders: Engeland zond onmiddellijk een expeditie-macht uit, die zonodig met gebruik van geweld de eilanden opnieuw onder Engels moest gezag brengen. Het 'conflict' (een formele oorlogsverklaring werd nooit gegeven) duurde tien weken vanaf de Argentijnse invasie tot en met de Engelse overwinning, na een bloedige strijd die werd uitgevochten met 20ste eeuwse technologie maar ook in bittere man-tegen-man gevechten met de bajonet op het geweer. Dit boek vertelt het complete verhaal van de Falkland oorlog, aan de hand van ooggetuigen-verslagen, officiële rapporten, eigentijdse foto's en foto's van de huidige toestand. The Falklands War is geheel in kleur uitgegeven, is 624 pagina's dik en bevat meer dan 1600 illustraties.
Prijs NL 67,- | BE 73,- | Bestelcode AB35