Home   |  Wie zijn we en wat doen we   |  Boeken   |  Het tijdschrift 40-45 Toen & Nu   |  Contact
    Het tijdschrift 40-45 Toen & NuEnglish


  
Print  
1. NORMANDIE (uitverkocht)
De luchtlandingen, de derde Britse divisie, de landingsstrip van Le Fresne Camilly, consolidatie van het bruggehoofd, Graye-sur-Mer, St. Mère Eglise, Pointe du Hoc. Op zoek naar wrakken in de bergen van Wales. De Britse regering in oorlogstijd. Oradour sur Glane. Kolonel James Stewart. De Jo Lindhorst verzameling. Oorlogsfilm: De slag om Engeland

2. ARNHEM (uitverkocht)
De slag om Arnhem. De hoofdmacht, aanval en verdediging. De evacuatie. Onderscheidingen. Neurenberg: De slag om Neurenberg, de partijcongressen, het proces. De modellenkamer van de Koninklijke wapenfabrieken. Oorlogsfilm: De ontsnappingen van Franz von Werra. Majoor Glenn Miller. Wrakkenberging: De XE-8 boven water

3. AANVAL OP DE ROERDAMMEN (uitverkocht)
Duinkerken, de evacuatie. De vernielingen van de bruggen over de Schelde. Luitenant Audie Murphy. Wrakkenberging: Bom- en mijnopruimingsdienst. De U-505 buitgemaakt.

4. HET ARDENNENOFFENSIEF (uitverkocht)
Battle of the Bulge. Voorbereidingen. De aanval. De race naar Bastogne. “Nuts”, De vierde pantserdivisie van Patton. Gevechtsgroep Peiper. De slachting in Malmedie. De aanval op Stavelot. Het gevecht bij Trois Point. De commando’s van Skorzeny. Luitenant-kolonel David Niven. Wrakkenberging: Het Brenzett museum. Oorlogsfilm: De langste dag.

5. DIEPPE (uitverkocht)
Batterij “Goebels”, Batterij “Hess”, Puys, Pourville, De hoofdaanval, De terugtocht. Luitenant Richard Todd. Terugkeer naar Normandië. Het fort Eben-Emael.

6. De V-WAPENS (uitverkocht)
De Fi-103 - de V1. De lanceerinrichtingen - Het Ski type. Gemodificeerde lanceerinrichtingen. Lonen onder vuur. De V-1 bunkerlanceerinrichtingen. De A4 raket. De V2. Mobiele lanceerinrichtingen. De V3. De V4. Kapitein Douglas Fairbanks. Wrakkenberging: Een Heinkel He 111E in Noorwegen.

7. MUSSOLINI (uitverkocht)
Zijn laatste dagen. Milaan, Como, Minaggio, Grandola, Hotel Miravalle Musso, Dongo, Germasino-Mezzegra, De villa Belmonte, Milaan. Z.K.H. Prins Philip. Wrakkenberging: P-47 Thunderbolt. Een beeld van Patton. De voertuigen van Patton. De dood van George S. Patton.

8. DE SLAG OM FALAISE POCKET (uitverkocht)
Falaise is gevallen. St. Lambert sur Dives. Argentan veroverd. De Corridor van de dood. Het naspel. Falaise in 1975. Wrakkenberging: De Roudeix verzameling. Het ongeluk van Rommel. De Confederate Air-Force. Admiraal Yamamoto en zijn G 4M “Betty”.

9. OBERSALZBERG (uitverkocht)
Hitlers adelaarsnest. De bezoekers van Hitler. De villa van Göring. De 101e Luchtlandingsdivisie grijpt er net naast! De derde infanteriedivisie neem Berchtesgaden. De telefooncentrale. De bezetting. Obersalzberg nu. De “Vermeer” van Göring. Ltd. John F. Kennedy. Oorlogsfilms: De PT-109. Hitler in Landsberg.

10. MALTA (uitverkocht)
De strijd om Malta. De vliegvelden. De luchtslag begint. De versterkingen komen; de Duitsers verschijnen. 1942 De tweede luchtslag begint. De burgers. Het bezoek van Koning Georde VI. “Faith” Overgave van de Italiaanse vloot. Churchill en Roosevelt. De Italiaanse marine-aanval op de Grote Haven. Kapitein Vlieger Ian Smith. Oorlogsfilm: De aanval op de Roerdammen 1975 het vervolg. Wrakkenberging: Het museum om de slag in Engeland. De historische vliegtuigclub van Essex.

11. SPIONNEN IN ENGELAND (uitverkocht)
W.O.I, W.O.II Lijst met dubbel-agenten. De onfortuinlijke zestien. Het incident bij Venlo. Wrakkenberging: Scheepswrakken. Majoor Clark Gable. Oorlogsfilm: Vera, de mooiste spionne.

12. DE VOLKSWAGENSTORY (uitverkocht)
Lt. Peter Scott. De Amerikaanse mottenballenvloot. Wrakkenberging in Nederland. Het geheime ondergrondse hoofdkwartier van het Directoraat van de Spoorwegen. De Slag van Takrouna.

13. MONTE CASSINO (uitverkocht)
De gevechten, De Duitse aanval. De tankaanval via de Cavendishweg. Rondrit over de slagvelden. Sergeant Max Schmeling. De W.O.II herdenkingsgroep. Wrakkenberging: Een Poolse Hurricane in Essex. De Quad van de Royal Artillery. De raid op Bruneval.

14. PARIJS (uitverkocht)
De overgave. De wapenstilstand. Hitler in Parijs. De bezetting. De slag om Parijs. De bevrijding. De overwinning. De zelfmoord van Himmler. De Britse Anti-invasiewerken. Oorlogsgraven.

15. TARAWA (uitverkocht)
Operatie Galvanic. De atollen Funafuti, Nukufetau, Makin en Abemama. Oorlogsfilm: de slag om Midway. Majoor Anthony Quale. De slachting in le Paradis. Wrakkenberging: Graye sur Mer; een vervolg op D-day.

16. REMAGEN: DE RIJN OVER (uitverkocht)
De Ludendorffspoorbrug. Generaal Patton steelt de show. Operatie Plunder. Winston Churchill bezoekt de Rijn. De 4e oversteek. Het zevende leger bij Worms. De “hattrick” van Patton. De Gaulle. Oorlogsfilm: De brug bij Remagen. Wrakkenberging: De Zweedse Hampden. De CDL-tanks uit Kasteel Lowther.

17. HIMMLER’S ZELFMOORD (uitverkocht)
De grafdelvers keren terug naar Lüneburg. De inleiding tot Market Garden. Oorlogsfilm: De verfilming van Een brug te ver. Wrakkenberging: De speurtocht naar de X5. Luitenant Kenneth More. Duitse krijgsgevangenen in Engeland.

18. SAN PIETRO (uitverkocht)
De slag. De verkenning. De eerste aanval. De tweede aanval. De aanval met tanks. De laatste slag. San Pietro nu. Oorlogsfilm: De Mosquito als filmster. Wrakkenberging: De Salomonseilanden dertig jaar na de oorlog. Engeland: De hevigste ontploffingen gedurende de oorlog: Silvertown London 1917 en Fauld Strattfordshire 1944. De oversteek van de Seine bij Vermon. De restauratie van de RMASC Centaurtank.

19. HITLER’S HOOFDKWARTIEREN (uitverkocht)
De speciale trein van Adolf Hitler. Felsennest, Wolfsschlucht, Tannenberg, Frülingssturm. Mönichkirchen. Wolfsschanze. De moordaanslag 20 juli 1944. Adlerhorst. Het lot van de Führersonderzug.

20. DE DOOD VAN GENERAAL SIKORSKI (uitverkocht)
De reddingspoging en de berging. De begrafenis. De controverse. De laatste reis. Luitenant-generaal Mosje Dajan. Preservering: Monty’s caravans uit de oorlog. Vliegveldaanleg in Nederland. Restauratie: Een Panther op de schroothoop.

21. GIBRALTAR (uitverkocht)
De historische achtergrond. De aanleg van het vliegveld. De tunnels. Operatie Felix. De invasie van Gibraltar. Gibraltar in oorlog. De Italiaanse onderzeese aanvallen op Gibraltar.

22. MUSSOLINI (uitverkocht)
Zijn ontsnapping. De muiterij in Bamber Bridge. De bergreddingsdienst. De wapens van de grote mannen.

23. CORREGIDOR (uitverkocht)
Corregidor ter eeuwige herinnering. Het eiland Caballo. El Fraile. MacArthur. Het luchtvaartmuseum van het Amerikaanse Korps Mariniers. Wrakkenberging: Tank in Duinkerken. Gebeurtenissen uit de Slag om Engeland.

24. REINARD HEYDRICH (uitverkocht)
De aanslag. Tsjechoslowakije. De Judas Iskariot van W.O. II. De zeven vechten het uit. De vergelding. Oorlogsfilms: Het is nu allemaal maar een spelletje. Vervolg van de affaire Sikorsky 1978. Wrakkenberging: Onderzoek op de bodem van de zee. Een Buffalo verdween in de Maas.

25. DE LADY BE GOOD
Een rondgang door 25 nummers Toen & Nu. De Lady be good: Vlucht 109. Een zestien jaar durend mysterie. Het zoeken begint. De woestijn geeft haar geheim prijs. Preservering: De restauratie van een tankdestroyer.

26. BURMA DE DODENSPOORWEG
Gids voor de dodenspoorweg. SOE-Operatie Pimento. De opdracht. De vlucht. De redding. Ontsnapping naar Genève. Terugkeer naar Frankrijk. Op weg naar Spanje. Terug in Engeland Amerika’s onbekende soldaten. W.O. I, W.O. II en Korea. SOE-Hudson in Luxemburg.

27. DACHAU (uitverkocht)
Hoofdartikel over het concentratiekamp. Het Webling incident. Wrakkenberging: Epping Forest de Ju-88. Misdaad in W.O. II: Het 10e Amerikaanse doorgangsdepot in Lichfield.

28. OPERATIE JERICHO
De aanval op Amiens. De vliegers. De verzetsbeweging. De aanval. Het verhaal van de verdwenen Duitse bommenwerper “Weserübung”. Neergeschoten. De strijd om te overleven. Ontdekt. Het vergeten vliegtuig. Bezoek aan het wrak. Conservering. De Duitse bemanning en de Britse bemanning. De reünie. De plaats van het ongeluk. Noors PS. Wrakkenberging in de Stille Oceaan. Kawanishi Shiden-Kai. Turncoat 109. Luchtaanval op Broome. De ondergang van de Prinz-Eugen.

29. HET KANAALGESCHUT (uitverkocht)
Het langeafstandgeschut aan de Kanaalkust. Het zware geschut in Kent. Het Nauw van Calais.

30. WRAKKEN OP DE ST. KILDA (uitverkocht)
Misdaad in W.O. II. Het bloedbad in Bande. Oorlogsfilm: Angels One Five. De laatste Victoria Cross. Preservering: Het schip De Jeremiah O’Brien. Wrakkenberging: St. Kilda, de Sunderland op de hellingen van Gleann Mhor. De Beaufighter op Conachair. De Wellington op Soay. De ondergang van een vliegveld in Engeland. Muurschilderingen uit W.O. II.

31. SINGAPORE
De verrassingsaanval op Malakka. Misdaad in W.O. II: Het Nazigoud.

32. OPERATIE AMBASSADOR
De Kanaaleilanden. Wrakkenberging: Een Spitfire in Calais. Ascension. Misdaad in W.O. II De terechtstelling van Eddie Slovik. De Noorse Northrops. Preservering: Het Belgische Tankmuseum.

33. WALCHEREN (uitverkocht)
Zeeland Nederland. Het Geallieerde plan. Infatuate I en II. Na de landing bij Westkapelle. Vlissingen. Walcheren nu. Een U-boot wrak uit W.O. I in de Medway. Operatie “Deadlight”. Preservering: de geschiedenis van de U-995.

34. NOORD IERLAND
De G.I.’s. Het Amerikaanse leger en Staatskoets. Het verhaal van een auto. Gepantserde vervoermiddelen van de top-Nazi’s. Oorlogsfilm: Reach for the Sky.

35. MERCEDES BENZ (uitverkocht)
Staatskoets. Het verhaal van een auto. Gepantserde vervoermiddelen van de top-Nazi’s. Oorlogsfilm: Reach for the Sky.

36. ST. MALO 1944
Cezembre. Een herbouwde stad. Preservering: De ontmanteling van de Spurbatterij op Gibraltar. Commando’s: Terugkeer naar de Kanaaleilanden.

37. ENIGMA (uitverkocht)
De code gebroken. Mijn geheime leven met Ultra. Het Ardennen-offensief toen en nu. Wrakkenberging: Schroothoop in Portsmouth. De dood van de Hertog van Kent. Preservering: De ontmanteling van het fort bij Velzen Nederland. Saltram House. Hoofdkwartieren in Londen in oorlogstijd. Misdaad in W.O. II De dood van soldaat Fox.

38. PEARL HARBOUR (uitverkocht)
Hawaï. De opkomst van Japan. Operatie Z. Het Pearl-Harbour plan. De aanloop tot de ramp. De aanval. Kaneohe, Hickam, Wheeler, Bellows, Schofield. De nasleep. De berging van de vloot. De USS Utah. De USS Arizona. Pearl Harbour vandaag.

39. DE DOOD VAN GEN. LEIGH MALLORY
De vlucht. Vermist. Onheil in de Franse Alpen. Hof van onderzoek. Zeven maanden later. Het laatste hoofdstuk. TV beelden uit bezet Parijs. Finland 1939/40. De Raate weg. Wrakkenberging: Japanse “Dinah” in West-Australië.

40. BOEDAPEST (uitverkocht)
Operatie Margarethe. De nasleep. Operatie Panzerfaust. Oorlogsfilms: De ondergang van de Graf Spee. De zeeslag en de val. Preservering: Wat bleef er over van de Graf Spee? Nachtvlucht naar de eeuwigheid. Misdaad in W.O. II: De dood van Joachim Peiper.

41. HIROSHIMA (uitverkocht)
De atoombom. Het Manhattan project. Oak Ridge. Hanford. Los Alamos. Trinity, Wendover, Tinian, Hiroshima, Nagasaki. De jaren die volgden. Preservering: De Enola Gay. Een nacht.... Een Lancaster.

42. DE SLAG OM AKEN (uitverkocht)
De zuidelijke opmars. De aanval vanuit het Noorden. De aanval op de stad. Wrakkenberging: De eerste van vele. De Pacific: Wake. Ramp in Antwerpen.

43. OKINAWA (uitverkocht)
Een marinier keert terug.

44. DE ANDERE D-DAY’S
Het invasie trainingsgebied bij Slapton. Wrakkenberging: Een overblijfsel van de Long Range Desert Group Noorwegen: Batterij Austrat. De gevangenneming van Hermann Göring. Preservering: Hermann Göring’s militaire memorabilia.

45. TELEMARK
Operatie Freshman, Oefening Zwaar Water. Oorlogsfilms: De helden van Telemark. Wrakkenberging: De tank die D-Day mis liep. Ordensburg Vogelsang. Preservering: Onderzoek naar de toestand van de USS Arizona. Misdaad in W.O. II: Een executie op D-Day.

46. DE SLAG OM HONG KONG
De strategische achtergrond. De Britse strijdkrachten. Het verdedigingsplan. De Japanners. De invasie begint. De ondersteunende strijdmacht. Het Shingmun reduit. De landingen. De Wong Nei Chong Gap. Repulse Bay. De slotfase. Hong Kong vandaag. Wrakkenberging: De berging van een Churchill. Tegenstanders ontmoeten elkaar opnieuw. De actie tegen Prüm. Kanonniers zetten de klok terug.

47. KRETA (uitverkocht)
“Unternehmen Merkur”: de Duitse aanval op Kreta in 1941. De eerste en de tweede golf. De mislukte aanvoer overzee van versterkingen. De beslissende fase. De achtervolging. De evacuatie. Kreta vandaag. De ontvoering van Generaal Kreipe. De Duitse commando-aanval op Granville.

48. DUITSLAND GEEFT ZICH OVER (uitverkocht)
De overgave van Gruppe Elster. Onvoorwaardelijke overgave. Caserta Italië. Lüneburg Duitsland. Innsbruck Oostenrijk. Baldham Duitsland. Wageningen Nederland. Reims Frankrijk. Berlijn Duitsland. De Kanaaleilanden. Lorient Frankrijk. St. Nazaire Frankrijk. Duinkerken Frankrijk. De uitschakeling van Michael Wittman door de Northhamptonshire Yeomanny.

49. LAATSTE VICTORIA CROSS
Gardesoldaat Edward Charlton. Het incident bij Imber. Het bloedbad bij Ascq. Wrakkenberging: Een eenzaam graf op de Ben More Assynt.

50. DE RUSSISCHE OVERWINNING IN EUROPA (uitverkocht)
Minsk. 8 mei 1985. De Japanse overgave. Fallingbostel.

51. LIBIË (uitverkocht)
Het Desert Rescue Team. Terugkeer naar Tobroek. Wrakkenberging Normandië Typhoon. Misdaad in W.O. II. Het beruchte Fort Breendonk. Preservering: Relieken van een schietkamp. Een neergestorte Wimpey Wellington. De weg eindigt in Denée.

52. ANZIO (uitverkocht)
Het gebied rondom het bruggehoofd. De landingen. Het geallieerde offensief. De Duitsers vallen aan. Operatie “Fischfang”. De crisis. Het zesde legerkorps behoudt het bruggehoofd. Patstelling. De uitbraak. Oorlogsfilms: De slag om Anzio. Bloedbad in Rome.

53. RUDOLF HESS
Uitgebreid hoofdartikel. Vanaf de eerste dagen als partij leider tot zijn dood in de Spandau gevangenis. Oorlogsfilm: Theirs is the Glory.

54. DE MAN DIE HET HAD KUNNEN ZIJN
Operatie “Mincemeat”. Wrakkenvondst: Het onbekende Maloelap, Taroa 1986. De Aanval op Aarhuus. Misdaad in W.O. II Schijnproces in Luchy.

55. U.BOOT BASES IN FRANKRIJK [ (uitverkocht)
Bases aan de Atlantische kust. De duikbootdokken. De constructie der “bunkerdokken”. Lorient. De “Dom”-bunkers en de Scorffbunker. Keroman I en II. La Palice. St. Nazaire, Bordeaux, Brest. Aanvallen van de RAF op Brest. Een Spitfire bij Dungenes.

56. APELDOORN - AANSLAG OP RAUTER
Drama bij de Woeste Hoeve. De hinderlaag, de represailles, de nasleep. De Italiaanse luchtaanval op Bahrein. Oostelijk front: Slagvelden rond Warschau, Achtergrondinformatie. De slag om Choszczowka. Wrakkenberging: Een heroïsche opgraving Pilot Officer Charles Barber. RAF-vaartuigen op Malta.

57. DE DODENMARS VAN RUSSELHEIM
Misdaad in W.O. II. Wrakkenonderzoek: Diepzeeonderzoek bij het koraaleiland Truk Verkenning van de Aikoku Maru. De operatie Hailstorm. De massale ontsnapping uit Cowra. Antwerpen: Stad van de plotse dood. Preservering: Een ingenieur keert terug en een museum wordt geboren.

58. DE OVERWINNINGSPARADE IN LONDEN
De viering 1946. George Mergenthaler. Sydney geconfronteerd met de oorlog. Preservering: Landen op Lough Erne. Oorlogsfilm: Tora! Tora! Tora! Wrakkenberging: De Wellington in Loch Ness. Misdaad in W.O. II: Een duur gekochte bevrijding.

59. DE OVERVAL OP ST. NAZAIRE
De aanval. Aan wal. Preservering: Het Ecomuseum in St. Nazaire. Misdaad in W.O. II: De Amerikaanse gevangenis in Shepton Mallet. De Anschluss 1938.

60. DE MAGINOTLINIE (uitverkocht)
Een mislukking? Fortificaties. De Maginotlinie in de oorlog. La Ferté. Fermont. Immerhof. Zeiterholz. Hackenberg. Bambesch. Simserhof. Schoenenbourg. Kazemat Esch. Kazemat Marckolsheim Zuid. Het gedenkteken bij Marckholsheim. Het lot van een Whitley. Wrakkenberging: De opgraving van een Humber. Terugkeer naar de Berghof.

61. DE RIJKSKANSELARIJ (uitverkocht)
Speciale editie. De Berlijnse Führerbunker Toen en Nu.

62. DE ALEOETEN
De luchtaanval op Dutch Harbour. De Aleoeten thans. Attu 40 jaar later.. “Known unto God”. De conferentie en het verdrag van München. Preservering: Terug in de tijd in Tubney Wood. Speciaal onderzoek. Nog eens de bunker (Berlijn).

63. COLDITZ
Zeer uitgebreid hoofdartikel over het Slot. John Gillespie Magee

64. DE SLAG OM DEN BOSCH (uitverkocht)
Explosie in Bombay. Majoor Martin onderzoek. Verenigd Koninkrijk: Een soldatenbaby. De Parade op Hitler’s 50e verjaardag.

65. EERSTE SCHOTEN VAN W.O. II
Westerplatte. De Vrijstad Danzig. Transitohaven en depot voor Poolse militaire goederen. Voorbereiding tot de verdediging. Duitse voorbereidingen tot de aanval. De laatste vredesuren. Hitler bezoekt Danzig. De Westerplatte nu.

66. DE HITLER PUTSCH
De eerste schoten in het Westen. “Der Neunte Elfte”. Aanvullingen op de oorlogsgeschiedenis van Malta.

67. DE SHETLANDEILANDEN
Het verre verleden. W.O. I, W.O. II. Sullom Voe, Oorlogsherinneringen. Scatsta. Sumburgh. De Shetlandbus. Het krijgsgevangenkamp Island Farm. kamp 198. Kamp 11. Verwoesting in Darwin. Wrakkenberging: Zoek de Bismarck.

68. BLITZKRIEG IN HET WESTEN (uitverkocht)
De Blitzkrieg. Wrakkenberging: Berging in oorlogstijd. Preservering: de Mervillebatterij 45 jaar later. De nacht dat de Lek in brand vloog. Een veteraan keert terug: Opnieuw naar Morotai. De explosieven-opruimingsdienst van de Royal Airforce. El Alamein 1989.

69. REMAKING MEMPHIS BELLE-OPERATIE SEELÖWE
De invasie die nooit plaatsvond. Het typhoon gedenkteken in Noyers-Bocage. Oorlogsfilms: De nieuwe versie van Memphis Belle.

70. GOMORRA VUURSTORM OVER HAMBURG
Berlijn 1990 de dag van de hereniging. et luftwaffe-hospitaal in Woolwich. Het ondervragingscentrum van de Britse krijgsmacht.

71. HET HUIS VAN GÖRING (uitverkocht)
De slag om het Hürtgewald. De bevrijding van Addis Abeba.

72. DE LUCHTAANVAL OP AALBORG
Scapa Flow en de U-47. Een veldhospitaal-eenheid van het Amerikaanse Rode Kruis. De dood van de Duitse generaal Dietl.

73. OPRUIMING VAN DE RIJN
De compagniescommandant. De opruiming van de vernielde bruggen over de Rijn. Preservering: De berging op Jersey van kustartilleriegeschut. Een Sowjet-Russische Aas onder de jachtvliegers. Amerikaanse landingsstroken in Groot Brittanië in 1942-1945.

74. HET RAKETCENTRUM PEENEMÜNDE
De parachutist en zijn hond. Wrakkenberging: Een Japanse tank op GUAM. De pelgrimstocht naar Kohima. Oorlogsfilm: De bevrijding. Het geheime ondervragingscentrum van MI 550

75. DE BRITSE ZWARTE PROPAGANDA
Horst Wessel. Mijnopruiming op Guernsey. De speer der vernietiging.

76. DE FRANSE VLOOT IN TOULON
De Pacific: Palau 50 jaar later. Greifswalder Oie: Filiaal van Peenemünde. Krijgsgevangene in Schotland.

77. DE INVASIE VAN SICILIE
De landing. De nachtelijke vergadering van de Grote Fascistische Raad. De val van Mussolini. Veteranenmemoires: De dood van Hitler... het verhaal gaat verder.

78. PELELIU
Preservering: Spoorweggeschut bij Calais/28 cm Kanone 5 (Eisenbahn).

79. BIELEFELD VIADUCT.
Gifgasfabricage in de UK. Mosterdgasramp op Bari. Polen: Incident bij Mosty.

80. DE DOOD VAN ROMMEL (uitverkocht)
Speciale editie. 20 jaar ‘40-’45 Toen & Nu.

81. INNAME BOULOGNE 1944
De Market Gardentocht 50 jarige herdenking.

82. IWO JIMA
De Roerdammen Toen en Nu. Herkenningsvlucht : De dammen nu.

83. LOTHARINGEN: De Duitse tankaanvallen.
De onbekende Australische soldaat. Het bloedbad in Kalavryta in Griekenland. De tragedie met HMS Dasher. Wrakkenberging: de U-534. Preservering: Een Panther in Parroy.

84. Het GEALLIEERDE HOOFDKWARTIER voor en na D-Day.
Het gehucht Shingle-Street 48.

85. DE SLAG OM MERKSEM
Wrakkenberging: De Blue Spitfire. Executies in Normandie. Australische militaire gedenkplatenproject. Bewaring van historisch erfgoed op de Marshall eilanden.

86. TRAGINO 1941
De eerste Britse para-operatie. Brits Marine hoofdkwartier. De Sagamo gevangenis in Tokio

87. Oorlogsfilm DE GROTE ONTSNAPPING
Veteranen keren terug. De grote ontsnapping 50 plus. Het luchtmacht hoofdkwartier High Wycombe. De dood van generaal Ramsey.

88. OOST-WEST ONTMOETING.
De ontmoeting tussen de Amerikanen en de Russen. De ontmoeting tussen de Britten en de Russen.

89. BERGEN BELSEN
Wrakkenberging: Terugkeer van de Lady Be Good. Preservering: Groeve Manod. Pacific: Landing op Saipan. Lee Marvin: De Pacific Hel.

90. DE SLAG OM LEROS.
De eerste geallieerde schoten. Bloedbad in Kefalonia. Oefenterrein Sennybridge.

91. RAID OP HAMMELBURG.
Het oostfront: Smolensk. Muiterij op de Cocoseilanden.

92. POLEN: MASSAMOORD IN KATYN
Van de redactie (aanvullingen en feiten over o.a. D-Day.)

93. NAZI-SCHATTEN MERKERS EN BUCHENWALD (uitverkocht)
Een neergestorte Australische Beaufort. De explosies in 1940 bij de Royal Gunpowder Factory. Het onderzoeksteam naar vermisten van de 99e divisie

94. DE ZAAK DOSTLER.
Nauru: Het best bewaarde geheim uit WWII onthuld. Eerbetoon Belgische Spitfire piloot. De woestijnratten van Gent. Engeland: Een mysterieus vliegtuigongeluk in het Londense East-End.

95. SALERNO
Invasie van Italie. De batterij in Trondenes bij Harstad. Een kanon van de Gneisenau als kustgeschut in Denemarken.

96. DE DOOD VAN ORDE WINGATE.
De conferenties in Quebec. Een gedenkteken voor de luchtaanvallen op Londen. De kanonnen van Viti Levoe. Medals of Honor-50 jaar later toegekend. Lord VC: Een Victoria cross uit de slag om Arnhem. Arnhem: Wrakkenonderzoek.

97. DE SLAG IN DE ALPEN (uitverkocht)
De berging van Dambusters. Wizernes open voor het publiek. HMS Collingwood. De Spitfire bij Maldegem.

98. DE SLAG OM NEW GEORGIA
Het vergeten vliegtuigongeluk. De oase Siwa in de westelijke woestijn. De gevangenneming van Kurt Meyer.

99. OVERWINNING SOWJETS IN HOGE NOORDEN (uitverkocht)
Een Heinkel en een Junkers. Nieuwe Duitse oorlogskerkhoven in Oost-Europa. Het geheim van Southend Sands. De “Battle of the Bulge” door de lens. De explosie bij IJzendijke.

100. JUBILEUM NUMMER
Extra dikke uitgave waarin de redactie terugblikt op 100 nummers Toen & Nu. Achtergronden van de reportages. Redactionele aanvullingen en wetenswaardigheden. Correcties en nabeschouwingen.

101. NORDHAUSEN (uitverkocht)
Het tot zinken brengen van de Blucher. Vervolg Royal Gunpowder Factory.

102. ANNE FRANK
Burma 1945: de weg naar Rangoon. Wrakkenberging: de ontdekking van KN 563. Lt. ter zee 1ste klas Henry Fonda.

103. SPIELBERGS D-DAY
Het maken van Saving Private Ryan. Stille Zuidzee. Shaggy Ridge.

104. DE SLAG OM KEULEN
Guards VC: Blitzkrieg 1940. Sonia´s Dubok. Wrakkenberging: Teeside Dornier

105. HET FRANSE VERZET
Speciale uitgave.

106. DULAG LUFT
Berging van een SOE Hudson. Oorlogsfilm: Appointment in London. Stille Oceaan: terugkeer naar de Darter. Het geheime dorp.

107. DE SLAG OM DE BRUG TE WETTEREN
De slag om Broekhuizen. Isaac brug. De Duitse Skagerrak batterijen.

108. GUALDALCANAL
Gualdalcanal tegenwoordig. Berging van vermiste raiders op Makin. Ontdekking van wrakken: gevecht boven Malta. Concentratiekamp Natzweiler-Struthof.

109. DE RAID OP VAAGSO
De Canadese onbekende soldaat. De New Zealand Division en Triest. Bora Bora – WO II in het paradijs.

110. DE LANDING AAN DE RIVIERA
De landing aan de Riviera. Het Distinguished Service Cross van Audie Murphy.

111. DE MASSAMOORD BIJ GARDELEGEN
De vernieling van de Hamburgse U-boot bunkers. De tragedie van de Marie Georgette. Brandweerlieden herdacht.

112. DE VIER SLAGEN OM CHARKOV
Preservering: de batterij Maxim Gorki I. Operatie Anglo, een reconstructie.

113. DE RAID OP HET SHELLHUSS
De dag der schande op het witte doek. Kamp Deerbolt. Wrakkenberging: de slag om IJsland. Heldenmoed in Nieuw Guinea. Dodenherdenking in Saskatchewan.

114. GEHEIME WAPENS: V3 EN V4
De slag om Cecina. Rubensdörffer en de raid op Croydon. Wrakkenberging: graven in de Letse dodenvallei. Groot-Brittannië: lafheid in de strijd.

115. DE OMSINGELING BIJ MONS
De Britse nationale inventarisatie van oorlogsmonumenten.

116. PLUTO: DE ONDERZEESE PIJPLEIDING
WO II verdedigingswerken in Essex. Wrakkenberging: onderzoek naar operatie Deadlight. Stille Oceaan: de herovering van Guam. Guam vandaag de dag.

117. HITLER AAN HET WESTELIJK FRONT (uitverkocht)
De Carlton Hotel Crash. Operatie Market Garden: odyssee van soldaat Bachenheimer. Twinwood Farm Toen & Nu.

118. DE RAID VAN DE COCKLESHELL HELDEN
Wrakkenberging: de zaak rond Flying Oficer Kosh. Het RAF hospitaal in Torquay. De geallieerde gevangenis in Werl.

119. UITBRAAK OVER DE SEINE
Door eigen troepen neergehaald. Van de redacteur.

120. SAS TRAGEDIE IN SENNECY-LE-GRAND
Highlanders in de Lage Landen. Het luistercentrum van de Kriegsmarine in kasteel Ter Linden. Herinneringen van een veteraan: CTC Castle Toward. Wrakkenberging: de dood van George Preddy.

121. ODETTE. HET DRAMATISCHE VERHAAL VAN EEN SOE-AGENTE
Veteranen keren terug - de raid op Hammelburg 2003. Explosie in Savernake Forest. Wrakkenberging: Adrian Warburton, RAF-fotoverkenner en toppiloot.

122. NOVEMBEROFFENSIEF NAAR DE RIJN
Novemberoffensief aan de Rijn. Wrakkenberging: berging van een Arnhemse Sterling. Oorlogsgraven: opsporing van vermiste Amerikanen. De Tigers van Massa Lombarda. Behoud: Canadezen keren terug naar Kent.

123. HET BELEG VAN LENINGRAD
Behoud: hoe Churchill en Wren naar Missouri kwamen. Verenigd Koninkrijk: De Citadel van de Admiraliteit. De dood van generaal Andrews.

124. SCHUILKELDERS IN HANNOVER
De verovering van Mussolini's laatste verblijfplaats. Wrakkenberging: overblijfsel van de slag om Leros. Herdenking: Eén van Ierlands vliegvelden Van de redacteur.

125. DOOR WIE WERD DOUGLAS BADER NEERGEHAALD ?
Herdenking: Australisch monument voor de ex-krijgsgevangenen. De strijd om de 'Colmar-Pocket'.

126. DE NOORSE CAMPAGNE.
Speciale editie volledig gewijd aan dit onderwerp: De voorbereidingen De operaties 'Rupert', 'Sickle' en 'Maurice' Narvik.

127. PANTELLERIA
Mijn leven met de parachutemijn tijdens de Blitz. De slag bij NARVA in Estland Ontdekking van wrakstukken WO II HAWAII. Terugkeer van een veteraan: De strijd bij Veghel herbeleefd. Finland: Sovjet aanvallen op Helsinki. Het Monument van Herdenking in Victoria.

128. DE DUITSE REGERING IN FLENSBURG
De zelfmoord van General Kinzel Op zoek naar mijn vader Het Amerikaanse nationale D-Day gedenkteken Oorlogsfilm: Der Untergang.

129. DE SLAG OM FLORENCE
De aanval op Kavieng. De Yasukuni tempel Het Amerikaanse nationale gedenkteken voor de Tweede Wereldoorlog.

130. DE SLAG OM LEIPZIG
Spindle herdacht. Van de redactie.

131. CONCENTRATIEKAMP FLOSSENBURG
Slechts één bemanning van vele. De tunnels van Dover Castle. De vliegramp in Freckleton. De Amerikaanse nationale begraafplaats Arlington.

132. NOORWEGEN: DE TERUGKEER VAN KONING HÅKON
Amerika: Patton's woestijn trainings centrum. Villers-Bocage herzien. Tucker's Panthers. De speurtocht naar de Charybdis en de Limbourne.

133. DE LUCHTOORLOG OM RABAUL
Het wrak van een Aichi D3A 'Val'. Oorlogsfilm 'They were not divided'. Rückmarsch.

134. KASSERINE
Een ongelukkige vuurdoop. Luchtgevecht boven de Biesbosch. Arnhem: Militaire Willems-Orde voor de Poolse Parachutisten brigade.

135. DE VEROVERING VAN BREMEN
Restauratie: een Pickett/Hamilton fort. De geheime tunnels van South Heighton. Het verhaal van Tommy Robberts.

136. DE ARRESTATIE VAN WILLIAM JOYCE
De overgave van de Nauru en Ocean eilanden Memorabilia van de oorlog langs de Barents weg De berging van een T-34 Beutepnanzer in Estland Vermist boven Borneo: het wrak van een ML-KNIL bommenwerper

137. DE KOKODA ROUTE
Oorlogsfilm: Kokoda. Duitsland: Milag-Marlag krijgsgevangenenkampen. Italie:De verovering van Rimini

138. DE SLAG OM SAINT-LÔ
Herinneringen van een veteraan: in mijn vader's voetsporen. Van de redactie.

139. DE VEROVERING VAN LE HAVRE
Engeland: De Plessey tunnelfabriek. Oostfront: De Karpaten-Dukla operatie.

140. DE SLAG OM GEILENKIRCHEN
Veteranen keren terug: een Battlefield Tour in 1945. Engeland: De Dickin medaille en het PDSA dierenkerkhof.

141. Het hoofdkwartier van de Oberbefehlshaber West
Het RAF doelkaarten-centrum in Hughenden Manor. De vondst van HMAS Sydney.

142. Het Gleiwitz incident
Van de redactie. Hier gebeurde het: Amerikaanse Mariniers in Camp Balcombe. Lezersonderzoek: Monte Cassino nagespeeld. Preservering: Poteau herzien.

143. De Opstand van Warschau
Frankrijk: Tragedie aan de vooravond van D-Day. Hier gebeurde het: Wraak in St. Julien.

144. De slag om El Guettar
Een gezicht een naam geven. Krijgsgevangenenkamp No.13 in Murchison. Van de redactie.

145. De bevrijding van Chartres… en van een tank
De Japanse aanval op Californië. De Hérouvillette moorden. Vliegtuig-poortwachters. Tragedie in Kapooka. Mysterieuze oorlogsgraven in Spanje.

146. De Poolse SOE-school op Audley End
Marine-basis Cherbourg, 1940-1944. Hier gebeurde het: De dood van een graaf. Herinnering: Een eerbetoon aan grootmoeder Lela Karayiannis. Onderzoek: ‘Mincemeat’ herzien.

147. De slag om Cherbourg
Wrakken: de Japanse tanks van Bougainville. Engeland: Het Women’s Land Army. Hier gebeurde het: De zaak van Pilot Officer John Benzie.

148. Wilhelmshaven
Engeland: de Liverpool Blitz. Hier gebeurde het: De overwinningsvlag op de Rijksdag.

149. Hitler's hoofdkwartier in Margival
De kanonnen van Godley head. Oorlogsfilm The true Glory. Hier gebeurde het: Het Potter's Bar Incident. Wrakkenonderzoek: Op zoek naar de LW337.

150. Fromelles
Terug naar Kefalonia. Oorlogsfilm The War Lover. Tankgevecht in Sinalunga. Engeland: De Coventry Blitz. The Roll of Honour van de burgerdoden. Van de hoofdredacteur.

151. De eerste bemande raketlancering
De Birchington mijn. Het Amerikaanse 'Rosie the Riveter' gedenkteken. Duitse oorlogsgraven in Engeland. HMS gevangenis Pentonville in oorlogstijd. Het Empire Air Training Scheme in Canada.

152. Rome
De Duitse bezetting van Rome. De Geallieerde bevrijding van Rome. Duitse krijgsgevangenen in Normandië. Amerika: De bewaking van de Golden Gate.

153. De overval op Rommel's hoofdkwartier
De Wolfsschanze herzien, Pershing tegen Tiger in Elsdorf, Australië's grootste vliegtuigramp, Waldhaus Häcklingen

154. Helgoland
De Geallieerde verovering van Frankfurt, James Arness (1923-2011)

155. Athene
Athene, december 1944. Van de hoofdredacteur. De moord op gravin Teresa Lubienska.

156. Brandt Parijs?
De bombardementen van Dublin. Lyndon B. Johnson’s Silver Star. Griekenland: Een nacht op de Acropolis.

157. Auschwitz
Het 70-jarig jubileum van The Stars and Stripes.

158. De belegering van Warschau 1939
Italië: Campo Prigonieri di Guerra 57. Van de hoofdredacteur.

159. De slag om het Reichswald
Western Desert Battlefield Tours. De Internationale Opsporingsdienst. De Kingsclere moorden.

160. Het Nazi Bückeberg oogstfestival
De crash site van Ian Smith. Japan: Okunoshima: Japan’s gifgasarsenaal. Oorlogsfilm The Victors

161. De slag om Metz
Japan: Hirohito’s ondergrondse hoofdkwartier. Oorlogsfilm Fires Were Started.

162. De slag om Buna
Tsjechoslowakije: Concentratiekamp Holleischen. De berging van een Dornier. Van de hoofdredacteur.

163. De Siegfried Linie
Speciale uitgave, geheel gewijd aan de Siegfried Linie

164. De moordaanslag in Serajevo
De eerste gesneuvelden van WOI en WOII. De parachutemijn van Woolwich Arsenal.

165. De luchtlandingsaanval op Tito’s hoofdkwartier
Engeland’s verdedigingswerken in de Eerste Wereldoorlog. De lotgevallen van een Australische bommenwerperbemanning.

166. Stalingrad
Speciale uitgave, geheel gewijd aan de slag om Stalingrad.

167. Terug naar de slag om de Ardennen
De slag om Camp Bowmanville. Mary Churchill’s luchtdoelbatterij. De slag om Singling. Engeland herdenkt de Eerste Wereldoorlog.

168. De slag om Brest
De Home Guard van het ministerie van voedsel. Duitse concentratiekampen film. Mijn terugkeer naar de Siegfried Linie.

169. De slag om Ancona
Verdwenen op buitenlands grondgebied. Van de hoofdredacteur. Japan’s ergste krijgsgevangenenkamp. De executie van Sergeant Siffleet en de KNIL soldaten Pattiwal en Reharing.

170. De Franse Vichy regering.
De dood van een ontsnappingskunstenaar. De verovering van Saarbrücken.

171. Amerikanen over de Moezel
Führerhauptquartier ‘Wehrwolf’. De begraafplaats voor geëxecuteerde Amerikanen in de Pacific oorlog. De explosie van Catterick Bridge.

172. De slag om de Hochwald opening
Operatie Blockbuster. Major Fred Tilston, Victoria Cross. Krijgsgevangene in Brest.

173. De Duitse en de Geallieerde invasie van Elba
Polen: Irena Sendler. De zaak van Pfc Fred W. Ashley. De slag aan de Somme herdacht.

174. De slag om de Vercors
Saving Private Ryan herzien. De ontmanteling van de Luftwaffe. Van de hoofdredacteur.

175. Matilda tanks op Kreta
De slag om Salamaua. Wellington’s havenverdedigingswerken in WOII. Massamoord in Hannover.

176. De Geallieerde verovering van Trier
Wie hesen er de vlag op Iwo Jima? De beschieting van Patton?s hoofdkwartier in Nancy. Moord in Camp Comrie.

177. De slag om Koblenz
Tragedie bij het meer van Poursollet. De Italiaanse en Duitse bezetting van Rhodos. De kanonnen van Navarone.

178. Eisenhower bezoekt de Falaise pocket
Hitlers diplomatieke reis in het westen. Het herstel van de Kanaalhavens. De interneringskampen op het Isle of Man.

179. Het ghetto van Lodz
De race naar Messina. Het amfibische trainingscentrum van Port Stephens.

180. De slag om Magdeburg
Kreta. Ju 52s neergestort bij Heraklion. Frankrijk. Führerhauptquartier ‘Wolfsschlucht 3’.

181. Montgomery’s tactische hoofdkwartieren
Represaille in Kondomari. Lezersonderzoek. Het Manzanar interneringskamp.

182. De dood van de keizer
Oostfront. De slag om Voronezh. Het oorlogsgraven fotoproject.

183. De slag om Ortona
De laatste rustplaats van de Amerikaanse oorlogsdoden. Van de hoofdredacteur.

184. De bruggenhoofden over de Oder
Operatie ‘Flagpole’. De Pinguin in Australische wateren.

185. Franse SAS in Nederland
De slag om Perano. Het Gestapo hoofdkwartier in Brussel.

186. Het OSS achter de linies in Griekenland
Het militaire voertuigendepot Donington. Van de hoofdredacteur. Executies in de gevangenis van Hameln

187. De Geallieerde verovering van Hannover
Moord op RAF Beccles. Het lot van de overlevende U-Boote. De oorlog van mijn moeder.

188. De slag om Festung Posen
Van de hoofdredacteur. Trent Park, Cockfosters. Tragedie bij het demonteren van een Duitse bom in Eastbourne. Duitse crashes in Ierland.

189. Een zogenaamde overgave op Kreta
Explosie in de haven van Bergen. Commando tragedie in Nederland. Dood in de regen.

190. De massamoord in Tulle
De Medals of Honor van Pearl Harbor. Opstand in krijgsgevangenenkamp Featherston.